Туристически портал на Банско. Хотели и механи в Банско.

Туристически маршрути, забележителности, музеи, летни и зимни активности.

cam lift ski-tracks

„Между три планини”

Международен Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини”

 

Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” – съвместна инициатива на община Банско и Продуцентска къща „Едита Груп” се провежда през месец май всяка година в град Банско. Фестивалното събитие е част от националния културен календар на община Банско.

 

В двата фестивални дни централният площад в Банско е сцена на самодейността - над 1000 певци и танцьори от цялата страна се надпяват и надиграват в красивия курортен град. На фестивала участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканския регион. Традиция е на сцената на фестивала да се представят български обреди и обичаи.

 

Десето издание на фолклорния фестивал беше много специално. Програмата беше обогатена с нови и интересни прояви: представяне на традиционни народни носии от различни етнографски райони и  демонстрация на балкански кулинарни специалитети.

 

Гости на X Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” са артистите от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” с директор Елена Кутева и артистичен директор Георги Андреев.