Туристически портал на Банско. Хотели и механи в Банско.

Туристически маршрути, забележителности, музеи, летни и зимни активности.

cam lift ski-tracks
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/banskobg/public_html/portal/images/56
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/56

Пикник в Банско

За всички  дошли в Банско да се катерят по пиринските върхове, да се запозная със  самобитния местен фолклор, или просто да се разтоварят сред девствената планинска природа, не трябва да пропуснат най-голямата атракция – банският  пикник.


Пикникът в Банско се провежда на живописни поляни в полите на Пирин, сред свежестта на дърветата и ромона на пиринските потоци. Пикникът предлага неповторимото изживяване да те посрещнат с хляб и сол, да се насладиш на уникалния местен фолклор и да обядваш сред природата, отпивайки от най-доброто домашно вино,наливано пред очите ти от бъчвите. Фолклорът и народните обичаи, които се възпроизвеждат в интересни за гостите сценки, дават най-добра представа за традиционната духовна култура на населението в Банско и едновременно с това обогатяват пребиваването с приятни емоции.

 

На пикника може всеки турист да се наслади на:

- вино и ракия и други традиционни напитки, съхранявани в хладните бански изби, традиционна банска кухня, приготвена на скара пред вашите погледи.

- фолклорна програма, придружена от жива музика

- разходка с каруци по хайдушките пътеки на Пирин планина.

 

Със старите народни традиции, с неповторимия вкус на традиционните бански госдби може да се превърнат обикновенните фирмени и семейни тържества в най-незабравимите мигове.

Image Gallery

{gallery}56{/gallery}