Туристически портал на Банско. Хотели и механи в Банско.

Туристически маршрути, забележителности, музеи, летни и зимни активности.

cam lift ski-tracks
Error
  • JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/banskobg/public_html/portal/images/61
Notice
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/61

Утринна звезда

Мега хитът „Гангнам стайл“ и звуците на родното Дунавско хоро се смесват на площада в Банско, за да дадат началото на поредния арт фестивал „Утринна звезда“. Оригиналният флаш моб привлича вниманието на минувачите в центъра на планинския курорт, някои от които се присъединиха към уникалния танц на корееца, който представиха участниците във фестивала и се хванаха на хорото. Всяка година организаторите от Арт Академия „Утринна звезда“  се стараят да подредят забавна и разнообразна програма. На сцената се изявят над 1 000 млади и талантливи певци, инструменталисти, артисти и танцьори, които се борят за голямата награда пред зоркия поглед на професионалното и компетентно жури.

Хиляди талантливи млади певци, артисти, танцьори и художници от цяла България и от Украйна, Молдова, Турция и Македония се изявяват Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в Банско. Цели пет дни зимната ни столица се превръща в град на младостта и красотата. Залата на читалище „Н. Й. Вапцаров“ е тясна, за да побере всички желаещи да се насладят на таланта на младите артисти, а тази година редом до своите внуци се наредиха и техните баби, които им показаха, че все още го могат. Емоцията на публиката често пъти взривява залата.

Междувременно в петте фестивални дни на сцената на читалището се изяввяват хиляди таланти. Най- малкият участник през 2012 година бе 3 годишният Филип от Македония, който удиви журито и публиката с невероятните си танцови умения. Бебето танцьор бе откритието на фестивала по думите на президента Кирил Костадинов, който му връчи специална награда. Филип, който едва ходеше, докато стигна до сцената, остави с отворени уста всички присъстващи, когато показа невероятни умения на хип-хоп, а на финала се поби на глава в характерна поза. Това накара акробата Ерик Тапия от Куба, който бе член на журито, да изплези език от удивление. Минути след това цялата зала стана на крака, за да аплодира дами над 60 години, които се понесоха в ритъма на валса и възхитиха всички с невероятната си жизненост и емоционалност.

 

 

Image Gallery

{gallery}61{/gallery}