Logo
Print this page

„Между три планини”

„Между три планини”

Международен Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини”

 

Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” – съвместна инициатива на община Банско и Продуцентска къща „Едита Груп” се провежда през месец май всяка година в град Банско. Фестивалното събитие е част от националния културен календар на община Банско.

 

В двата фестивални дни централният площад в Банско е сцена на самодейността - над 1000 певци и танцьори от цялата страна се надпяват и надиграват в красивия курортен град. На фестивала участват фолклорни състави, танцови ансамбли и индивидуални изпълнители от всички краища на България и Балканския регион. Традиция е на сцената на фестивала да се представят български обреди и обичаи.

 

Десето издание на фолклорния фестивал беше много специално. Програмата беше обогатена с нови и интересни прояви: представяне на традиционни народни носии от различни етнографски райони и  демонстрация на балкански кулинарни специалитети.

 

Гости на X Фестивал за автентичен фолклор „Между три планини” са артистите от Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” с директор Елена Кутева и артистичен директор Георги Андреев.  

Image Gallery

{gallery}64{/gallery}
Design © | Taurus Design. All rights reserved.